Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 120 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 80 g Mohn
- 50 g Zucker
- 200 g Milch
- 30 g Hartweizengrieß
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Sultanine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1344 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Eierlikör-Birnen-Plunder
2h 45min
Osternest
2 godz.
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2 godz.
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Ofen-Berliner
6h
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Festlicher Gewürzkuchen
96u.