Urządzenia i Akcesoria
Rye sourdough loaf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
12 slices
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
-
rye flour100 g
Sourdough
-
extra virgin olive oil to grease
-
filtered water350 g
-
wholemeal plain flour plus extra to dust500 g
-
baker's flour50 g
-
salt2 tsp
-
caraway seeds to taste (optional)1 - 2 tsp
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
393.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
873.9 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
43.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Spelt bread
26 Std.
Rye sourdough starter powder
24 Std. 10 Min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min