Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
- 100 g rye flour
Sourdough
- extra virgin olive oil, to grease
- 350 g filtered water
- 500 g wholemeal plain flour, plus extra to dust
- 50 g baker's flour
- 2 tsp salt
- 1 - 2 tsp caraway seeds, to taste (optional)
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 873.9 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 393.2 mg
Alternatywne przepisy
Fruit and nut loaf
27 godz. 50 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Rye seed loaf
28 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 Min
Rye sourdough starter powder
24h 10 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Sourdough pizza base
3u. 5min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55 min
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Everyday sourdough loaf
4h 20 min