Rye sourdough loaf
TM6 TM5 TM31

Rye sourdough loaf

4.2 (9 ocen)

Składniki

Rye starter

  • 100 g filtered water
  • 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
  • 100 g rye flour

Sourdough

  • extra virgin olive oil, to grease
  • 350 g filtered water
  • 500 g wholemeal plain flour, plus extra to dust
  • 50 g baker's flour
  • 2 tsp salt
  • 1 - 2 tsp caraway seeds, to taste (optional)
  • ice cubes (approx. 10)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
873.9 kJ / 208.9 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
43.7 g
Tłuszcz
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
393.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy