Urządzenia i Akcesoria
Rye sourdough loaf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
12 slices
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
-
rye flour100 g
Sourdough
-
extra virgin olive oil to grease
-
filtered water350 g
-
wholemeal plain flour plus extra to dust500 g
-
baker's flour50 g
-
salt2 tsp
-
caraway seeds to taste (optional)1 - 2 tsp
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
393.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
873.9 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
43.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Rye seed loaf
28 godz. 10 min
Rustic bread
2 godz.
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 godz. 10 min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Waffles
25 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min