Urządzenia i Akcesoria
Triple layer bundt cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
oil spray for greasing
-
raw sugar250 g
-
eggs separated5
-
salt plus ¼ tsp extra1 pinch
-
unsalted butter softened and cut into pieces250 g
-
sunflower oil (see Tips)80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
plain flour300 g
-
baking powder2 tsp
-
poppy seeds50 g
-
cocoa powder20 g
-
orange zest (optional)1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
114.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1440.3 kJ /
342.9 kcal
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peach and plum upside-down cake
50 min
Frangipane cake
1 godz. 45 min
Elly Berryman's plum shortcake
1 godz.
Scroll bundt cake
2 godz. 40 min
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Japanese Strawberry Shortcake
1 godz. 30 min
Mini chocolate cakes
50 min
Marble cake
2 godz.
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Almond and pear tart
40 min
Baklava
1 godz. 10 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min