Urządzenia i Akcesoria
Triple layer bundt cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
oil spray for greasing
-
raw sugar250 g
-
eggs separated5
-
salt plus ¼ tsp extra1 pinch
-
unsalted butter softened and cut into pieces250 g
-
sunflower oil (see Tips)80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
plain flour300 g
-
baking powder2 tsp
-
poppy seeds50 g
-
cocoa powder20 g
-
orange zest (optional)1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
114.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1440.3 kJ /
342.9 kcal
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.
Cheesecakes in jars
4 Std.
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Black forest cake
5 Std.
Rosewater madeleines
30 Min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Apricot Raspberry Cheesecake
5 Std. 30 Min
Apple and date cake
1 Std. 30 Min
Mini French apple cakes
1 Std. 35 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Apricot amaretti
40 Min
Zebra bundt
1 Std. 10 Min