Urządzenia i Akcesoria
Triple layer bundt cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
oil spray for greasing
-
raw sugar250 g
-
eggs separated5
-
salt plus ¼ tsp extra1 pinch
-
unsalted butter softened and cut into pieces250 g
-
sunflower oil (see Tips)80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
plain flour300 g
-
baking powder2 tsp
-
poppy seeds50 g
-
cocoa powder20 g
-
orange zest (optional)1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
114.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1440.3 kJ /
342.9 kcal
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney) Metric
Keine Bewertungen
Davidson plum cheesecake slice
2 Std. 45 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Penne with mussels
1 Std. 5 Min
Scream cupcakes
2 Std. 5 Min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Angel cake
5 Std. 15 Min
Brioche slice with crumble
2 Std.
Spiced Polish Christmas cake
99 Std. 30 Min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Chocolate volcanos
55 Min