![Scroll bundt cake Scroll bundt cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7A1CEDF-99C8-4917-A559-91D9BAB5EC64/Derivates/5efdaf36-dfeb-48cc-ad4f-b06a4ec91098.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prune filling
- 300 g dried pitted prunes
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g pouring (whipping) cream
Dough
- oil, for greasing
- 80 g unsalted butter
- 180 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 80 g sugar
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 pinches salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035.1 kJ / 246.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 38.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1hod. 15min
Honey cake
49 Std. 30 Min
Black forest cake
5 godz.
Marble cake
2 Std.
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Zebra bundt
1hod. 10min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2hod. 30min
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3h 45min
Lamington swiss roll
25h 40min
Flaky filo fingers
1 godz. 30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Almond and pear tart
40min