Urządzenia i Akcesoria
Scroll bundt cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 portions
Składniki
Prune filling
-
dried pitted prunes300 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
pouring (whipping) cream150 g
Dough
-
oil for greasing
-
unsalted butter80 g
-
milk180 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
sugar80 g
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
eggs2
-
salt2 pinches
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
38.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1035.1 kJ /
246.4 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
33.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 godz. 20 min
Fruit Tart
2 godz. 40 min
Coconut Squares
40 min
Banh ran (sesame balls)
25 godz. 30 min
Halloween witches' hats
4 godz. 45 min
Rosewater madeleines
30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Hazelnut banana bread
1 godz. 15 min
Rosewater madeleines
30 min
Pineapple passionfruit tart
4 godz. 30 min
Almond tuiles
30 min
Three-milk cake
2 godz.