Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prune filling
- 300 g dried pitted prunes
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g pouring (whipping) cream
Dough
- oil, for greasing
- 80 g unsalted butter
- 180 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 80 g sugar
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 pinches salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035.1 kJ / 246.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 38.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zebra bundt
1h 10min
Pistachio cake
1h 10min
Pancake muffins with banana and chocolate
30 min
Marble cake
2h
Yoghurt cake
1h 40min
Italian hot chocolate
10min
Polish doughnuts
2h 30min
Mini triple layer bundts
35min
Honey cake
49h 30 min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Jaffa madeleines
30 min
Santiago cake
1 Std. 20 Min