Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white sugar
- 100 g brewed espresso coffee, cooled
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g cold butter,in one piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
- 130 g pouring (whipping) cream
- 1000 g water
- 1 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 360 g
- Kalorie
- 6878.1 kJ / 1643.9 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 255.7 g
- Tłuszcz
- 72.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 109.5 mg
Alternatywne przepisy
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Caramel syrup
25 Min
Vegetable trimming stock
2 Std.
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5hod. 35min
Salted caramel sauce
40 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Cooked mayonnaise
5 Min
Lemon curd (TM6)
15 min