Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche base
- oil, for greasing
- 170 g salted butter, cut into cubes (1 cm)
- 40 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 60 g white sugar, plus 1 extra teaspoon
- 350 g plain flour
- 4 eggs
- 1 tsp salt
Crème pâtissière
- 420 g milk
- 110 g white sugar, to taste
- 45 g plain flour
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Fruit toppings
- 4 - 5 fresh dark red plums, stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
- 250 - 300 g fresh strawberries, cut into thin slices
- 4 - 5 ripe peaches, stones removed and flesh cut into thin wedges
- jam of choice, warmed, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 237.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2h 35min
Moroccan bundt
1 Std. 20 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Pavlova towers
4j 30 menit
Blackberry meringue cake
3h 55min
Black forest cake
5 godz.
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Portuguese-style custard tarts
40 Min