Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche base
- oil, for greasing
- 170 g salted butter, cut into cubes (1 cm)
- 40 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 60 g white sugar, plus 1 extra teaspoon
- 350 g plain flour
- 4 eggs
- 1 tsp salt
Crème pâtissière
- 420 g milk
- 110 g white sugar, to taste
- 45 g plain flour
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Fruit toppings
- 4 - 5 fresh dark red plums, stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
- 250 - 300 g fresh strawberries, cut into thin slices
- 4 - 5 ripe peaches, stones removed and flesh cut into thin wedges
- jam of choice, warmed, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 237.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Marble cake
2h
Profiteroles
2h
Angel cake
5óra 15p
Triple chocolate layer cake
5 godz. 20 min
Raspberry chiffon cake
5óra 15p
Ricotta fruit tart
1h 30min
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Raspberry and lemon flan
1h
Golden baklava
25 godz. 25 min