Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge
- 4 eggs
- 140 g white sugar, plus extra for sprinkling
- 20 g cocoa powder
- 140 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Black forest filling
- 500 g pouring (whipping) cream
- 2 tbsp caster sugar
- 30 g cocoa powder, sieved
- 2 - 3 tbsp Kirsch (see Tips)
- 300 g fresh cherries, pitted and cut into halves (see Tips)
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 66.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Charlotte Russe
3h
Profiteroles
2h
Angel cake
5óra 15p
Raspberry mini clafoutis
30 min
Tiered Mermaid Tail Cake
Brak ocen
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1h 30min
Chocolate brownie trifle
6 godz.
Salted caramel soufflés
35min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27hod.
Mango and labne slice
28h
Mango Swiss Roll
40 min