![Black forest Christmas yule log Black forest Christmas yule log](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c185274-b6a5-4e92-a06d-2ddf6c0eda79/Derivates/d9e24a82-efee-4944-aa51-d0db47bac43f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge
- 4 eggs
- 140 g white sugar, plus extra for sprinkling
- 20 g cocoa powder
- 140 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Black forest filling
- 500 g pouring (whipping) cream
- 2 tbsp caster sugar
- 30 g cocoa powder, sieved
- 2 - 3 tbsp Kirsch (see Tips)
- 300 g fresh cherries, pitted and cut into halves (see Tips)
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 66.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Royal icing (sugar glaze)
5 Min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Black forest cake
5 godz.
Triple chocolate layer cake
5u. 20min
Yule Log
3h
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Angel cake
5h 15min
Black forest cake
5 godz.
Japanese Cheese Tarts
1 godz. 55 min
Mango Swiss Roll
40 Min