Panettone

Panettone

4.2 260 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Aroma
  • 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone naturale solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di miele
  • 20 g di Rum bianco
  • 1 stecca di vaniglia solo i semini estratti
  • 300 g di acqua calda
  • 85 g di uvetta
  • 85 g di frutta candita mista
Poolish
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 120 g di farina manitoba
Primo impasto
  • 260 g di farina manitoba
  • 2 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
  • 80 g di farina manitoba + q.b.
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 80 g di zucchero
  • 2 tuorli
  • 25 g di burro morbido, a tocchetti

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 494.3 kcal / 2068.1 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 73.8 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...