![Ganache al cioccolato Ganache al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6F1CB90-90CD-4CF7-9271-F1DAC06D0E83/Derivates/8BE10225-BF0A-46F7-B6F6-57182320AB5A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di panna (35% di grassi)
- 325 g di cioccolato fondente a pezzi
- 60 g di zucchero
- 90 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 15054 kJ / 3598 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 235 g
- Tłuszcz
- 289 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Pasta di zucchero
1 godz. 10 min
Glassa al burro
10 min
Crema al burro al cacao
10 min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Cream tart
4 Std.
Cioccolato temperato
15 min
Glassa al cioccolato
20 min
Glassa di zucchero
10 min
Lemon meringue pie
3h
Macaron al cioccolato
24h