Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte intero
- 40 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 5 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 bustina di vaniglia in polvere, i semini - 1 pizzico di sale
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5531.2 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 101.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 239 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2h
Diplomatica
3h 30 min.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Torta Diplomatica
3h
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Millefoglie
5h
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Bignè con crema pasticcera
3h