Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g water
- 1 pinch dried instant yeast
- 100 g baker's flour
Dough
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra to dust
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sea salt
- 3 tsp barley malt powder (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- milk, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1040.7 kJ / 248.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 475.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
26h
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 Std. 20 Min
Red Velvet Waffle
20 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20 min.
Potato Cup Frittata
1 godz.
Sous-vide fish with lemon and herbs
1h 15min
Panettone
34 Std. 25 Min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1h 55 min
Indonesian red spice paste
45 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25u. 35min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45 min