Vegetable bake (Thermomix® Cutter)

Vegetable bake (Thermomix® Cutter)

4.8 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

Topping
  • extra virgin olive oil to grease
  • potatoes cut to fit through feeder tube
    500 g
  • carrots peeled and trimmed
    300 g
  • zucchini trimmed
    2
  • onion cut into halves vertically
    1
  • Parmesan cheese cut to fit through the feeder tube
    100 g
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • water
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    180 g
  • fresh basil leaves to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252.3 kcal / 1055.5 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 441.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...