![Vegetable bake (Thermomix® Cutter) Vegetable bake (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8750164f856785a798441d7c5862f9fc/Derivates/177c131c162dc87df3c4626f25aa1090a0880ef2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- extra virgin olive oil, to grease
- 500 g potatoes, cut to fit through feeder tube
- 300 g carrots, peeled and trimmed
- 2 zucchini, trimmed
- 1 onion, cut into halves vertically
- 100 g Parmesan cheese, cut to fit through the feeder tube
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 180 g pouring (whipping) cream
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1055.5 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 441.5 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Chinese-style chicken
25 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Placki (Thermomix® Cutter, TM6)
35 Min
Herb and garlic dip
5 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Smash burger taco
40 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.