![Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9cc254473b155ef236be35841018ef15/Derivates/3a611861493995267a4978cf3e0bb5d5454ff6aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes peeled, cut into pieces that fit through feeder tube
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 300 g Edam cheese, cut into pieces (3 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 250 g onion, peeled, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 600 g tomato passata
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 2 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp white sugar
- 1200 g chicken breast, skinless, cut into halves
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp fresh ground black pepper
- 500 g broccolini or broccoli cut into florets, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3471.1 kJ / 829.6 kcal
- Białko
- 61.7 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 911.8 mg
Alternatywne przepisy
Chinese-style chicken
25min
Traditional sausage rolls
50min
Cottage pie
1ч. 30 мин.
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Smash burger taco
40min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Low waste chicken lasagne
1ч. 30 мин.
Apricot Chicken
35min
Swedish meatballs and mash
50min
Lala's creamy lemon butter chicken
1ч. 10 мин.