Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat

Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat

4.7 661 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Rote Bete in Stücken
    250 g
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Rotkohl in Streifen
    350 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Kürbiskernöl
    20 g
  • Honig flüssig
    20 g
  • Rotweinessig
    60 g
  • Kümmelsamen
    2 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Brötchen, vom Vortag in Stücken
    250 g
  • Bergkäse in Stücken
    250 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    10 Stängel
  • Butter
    70 g
  • Milch
    150 g
  • Eier (Kl. M)
    3
  • Majoran, getrocknet
    1 Prise
  • Muskat
    2 Prisen
  • Wasser
    500 g
  • Kürbiskerne
    30 g
  • Salbeiblätter
    20
  • Schnittlauch in Röllchen
    3 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 3748 kJ / 895 kcal
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...