Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
-
60
g de miel
lub 60 g de sirop d'érable - 80 g de sucre en poudre
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- 16 carrés de chocolat au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1350 kJ / 320.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1h
Gâteau aux amandes
1h
Crème brûlée au chocolat
3hod. 15min
Gâteau au chocolat et noisettes
2h 25min
Gâteau magique chocolat-caramel
5 godz.
Gâteau gourmand au chocolat noir
1h 10min
Gâteau au chocolat express
20 min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Cake fondant au chocolat
35min
Marbré express au chocolat
45min