Wersje kompatybilne
Walnuss-Schafskäse-Nudeln - Peynirli ve Cevizli Erişte
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Walnusshälften
- 200 g Weichkäse in Lake gereift (vom Schaf) z.B. Feta oder Beyaz Peynir, in Stücken (ca. 3 x 4 cm) geschnitten
- 6 Zweige Thymian, frisch, abgezupft
- 3 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 2 TL Salz
- 60 g Olivenöl
- 1300 g Wasser
- 350 g Bandnudeln, z.B. Erişte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3203 kJ / 765 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Feta-Pasta mit Nüssen
35 dk
Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce
30 Min
Köfte im Mangold-Joghurt-Bett - Cacıklı Arap Köftesi
40 Min
Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası
1sa 15 dk
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1sa 15 dk
Spinat-Joghurt-Suppe mit Bulgurklößchen - Cimcime
1sa
Schwarztee-Kuchen
35 dk
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 Min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 Std. 15 Min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 min