![Cod with citrus butter Cod with citrus butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/562EF442-7BDD-4960-A580-18BB6F758455/Derivates/E8DDED47-3A21-4584-B33C-DB3096BCA392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, zested and juiced (approx. 60 g juice)
- 1 lemon, zested and juiced (approx. 40 g juice)
- 700 g water
- 400 g potatoes, cut into pieces
- 80 g butter, for greasing
- 4 cod fillets (120-200 g each)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 400 g zucchini, cut into slices (5 mm)
- 1 tsp aniseed seeds
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704.3 kJ / 405.8 kcal
- Białko
- 39.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Anise-cured salmon
14h 10min
Sicilian prawn salad
40 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 Min
Crab linguine
30 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Asian-style fish fillets
30 Min
Rice salad
1 Std.
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 min
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 Min