![Tris di taralli al profumo di Sardegna Tris di taralli al profumo di Sardegna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A558FDD-8AAB-4DE9-993B-6A66888B314B/Derivates/120B7816-0B9A-47A4-A373-1D22E8723B9E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino sardo stagionato, a pezzi
-
50
g di pancetta a cubetti
lub 50 g di guanciale di maiale a cubetti - 450 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di riso
- 150 g di acqua
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di bacche di mirto (circa 40 g)
- semi di sesamo misti, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta fresca senza uova
1hod. 35min
Ventagli di pasta sfoglia
1 Std. 20 Min
Friselle
4 Std.
Taralli morbidi allo yogurt
4 Std. 25 Min
Tarallini al latte
3hod. 10min
Bocconotto
2小时
Coni e cialde
1h 5min
Taralli al verde
1 Std. 20 Min
Taralli alla pizzaiola
45 分钟
Taralli pugliesi
1h 15min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Pane azzimo
1小时 45 分钟