Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 2 tuorli
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 00
- 100 g di burro morbido
- 130 g di zucchero di canna
- 100 g di fichi secchi a pezzi
- 60 g di albicocche secche denocciolate a pezzi
- 60 g di gherigli di noci
- mandorle q.b.
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460.2 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 9.3 mg
Alternatywne przepisy
Colomba classica
6 Std. 45 Min
Maritozzo romano
11 Std.
Pane al rosmarino e salvia
18h
Panettone
6h 30 min
Pane sciapo umbro
14h
Ricotta (TM6)
16h 30 min
Panettone integrale con mirtilli
13 Std. 10 Min
Colomba ai mirtilli rossi e cioccolato bianco
1sa
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2 Std.
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Ghirlanda di pane golosa
2 godz. 45 min
Cavatelli
1sa 30 dk