
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g wody
- 70 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 482.2 kJ / 115.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki wrocławskie
2h
Cebulowe bułki z oregano
1 Std.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2u. 10min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenny
1h 30min
Bułeczki śniadaniowe
1hod. 45min
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min
Tradycyjne bagietki
2h 30min