Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g wody
- 70 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 482.2 kJ / 115.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb jogurtowy
3h
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Chleb pszenny
1h 30min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min