
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy (bez laktozy)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
wody230 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej70 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.2 kcal /
482.2 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
89 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bułki wrocławskie
2h
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb pszenny tostowy
3h
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb jogurtowy
3h
Chleb pszenny
1h 30min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min