Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy (bez laktozy)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
230 g wody
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
89 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
482.2 kJ /
115.2 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb pszenny tostowy
3h
Domowe bułki do hot dogów
2h 15min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Chleb pszenny
1h 30min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb jogurtowy
3h
Bułki wrocławskie
2h
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h