Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 100 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Pavlova
- 8 białek (ok. 250 g)
- 350 g cukru
- 1 szczypta winianu potasu
- 1 łyżeczka octu, białego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2
płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
lub 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
Krem malinowy
- 600 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
-
20
g malin, świeżych
lub 20 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych - 500 g owoców jagodowych, świeżych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2h 35min
Świąteczny wieniec bezowy
3 Std. 30 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 Std. 10 Min
Bezy klasyczne
3h 15min
Walentynkowa Pavlova
5h
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8h 40min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 Std. 30 Min
Tort bezowy z owocami
5 Std. 25 Min
Pavlova z truskawkami
8h 45min