Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
TM6 TM5

Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi

4.3 (76 ocen)

Składniki

Sos malinowy

  • 200 g malin, świeżych
    lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 g cukru
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Pavlova

  • 8 białek (ok. 250 g)
  • 350 g cukru
  • 1 szczypta winianu potasu
  • 1 łyżeczka octu, białego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 2 płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
    lub 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej

Krem malinowy

  • 600 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 20 g malin, świeżych
    lub 20 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
  • 500 g owoców jagodowych, świeżych, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1451 kJ / 345 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Błonnik
3 g
Sód
90.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy