Urządzenia i Akcesoria
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Sos malinowy
-
200 g malin, mrożonych200 g malin, świeżych
-
100 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Pavlova
-
350 g cukru
-
8 białek (ok. 250 g)
-
1 szczypta winianu potasu (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka octu, białego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej2 płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
Krem malinowy
-
600 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g malin, mrożonych20 g malin, świeżych
-
500 g owoców jagodowych, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
90.4 mg
Białko
4 g
Kalorie
1451 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczny wieniec bezowy
3h 30min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8h 40min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30min
Tort bezowy z owocami
5h 25min
Walentynkowa Pavlova
5h
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2h 30min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h 30min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4h 30min