Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 150 g de pulpa de calabaza de castilla, pelada y en trozos (2 cm)
- 650 g de leche
- 60 g de azúcar
- ½ cdita de canela en polvo, y un poco más para espolvorear
- 4 cdita de café soluble
- 1 ½ cditas de cocoa en polvo
- 1 pizca de jengibre en polvo
- 1 pizca de clavo de olor en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clericot
10 Min
Nieve de frutos rojos
20 Min
Malteada de Vainilla, Plátano y Café
5 Min
Nieve de guanábana y mango
5h
Malteada de crema de avellanas
10 Min
Agua de Horchata
10 Min
Nieve de pepino
10 Min
Mochaccino deslactosado
15 Min
Margarita de pepino y chile piquín
5 Min
Frappuccino
5 Min
Margarita de sandía y mango
5 Min
Nieve de frutas
10 Min