Sun-Dried Tomato Tapenade

Sun-Dried Tomato Tapenade

4.9 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • sun-dried tomatoes in oil
    110 g
  • fresh basil leaves
    50 g
  • pine nuts toasted
    70 g
  • garlic cloves to taste
    3 - 5
  • dried chilli flakes to taste
    1 - 2 pinches
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil
    6 - 8 Tbsp

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 1818 kcal / 7606.5 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 158 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 17.4 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 1907.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...