Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g soku z czerwonych buraków, naturalnego, bez cukru
- 5 g suchych drożdży
- 1 łyżka miodu
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 120 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 czerwona cebula, pokrojona w 2 mm krążki
- 1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1108.5 kJ / 264.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 414.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 Std.
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 Std.
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 Std. 45 Min
Kulebiak z rybą i warzywami
2h
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1h 50min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1h 50min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15min