Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą

Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą

4.3 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g soku z czerwonych buraków naturalnego, bez cukru
  • 5 g suchych drożdży
  • 1 łyżka miodu
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 czerwona cebula pokrojona w 2 mm krążki
  • 1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
  • 100 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264.8 kcal / 1108.5 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 414.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...