![Pasta salad with trout and vegetables Pasta salad with trout and vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A4F5F4B-3BAA-466E-A318-A2838A274958/Derivates/776FB8DE-51B4-4677-B663-F89077120A58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- 1000 g water
- 200 g white wine
- 100 g orange juice (approx. 2 oranges)
- 1 ½ tsp salt
- 400 g fresh skinless, boneless trout fillets (see Tips)
- 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. penne)
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1 extra tbsp
- 1 garlic clove (see Tips)
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g pitted black olives
- 1 pinch ground black pepper (optional)
- 1 tbsp lemon juice (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1677.1 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 935.7 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1h
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40p
Mushroom risotto
30min
Potato cakes
45min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Fruit and nut muesli
10p
Pasta with tuna
30min
Asian-style fish fillets
30min
Rice salad
1h
Fish and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Ham and zucchini quiche
1h 45min