Urządzenia i Akcesoria
Pasta jajeczna z awokado
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody w temp. pokojowej
-
4 jajka
-
80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
50 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610.2 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
659.2 kJ /
157.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20min
Wiosenny twarożek
5min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Pasta z tuńczyka
20min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45min
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min