
Urządzenia i Akcesoria
Pasta jajeczna z awokado
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody w temp. pokojowej
-
4 jajka
-
80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
50 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
157.6 kcal /
659.2 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
6.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
610.2 mg