Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

4.6 2.9K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g wody w temp. pokojowej
  • 4 jajka
  • 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 50 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 157.6 kcal / 659.2 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 610.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...