Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de noix de Grenoble, écalées, coupées en deux
- zestes fins de 1 citron, sans chair blanche
- 115 g de parmesan, coupé en morceaux
- 2 c. à thé d'origan frais, haché finement
-
115
g de ricotta
lub 115 g de fromage de chèvre - 910 g d'eau
- 450 g de pâtes sèches, type penne
- 2 c. à thé de sel, selon le goût
- 60 g d'huile d'olive vierge extra
- sel, selon le goût
- poivre noir moulu, selon le goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 985 mg
Alternatywne przepisy
Poulet au miel et au sésame (Hestan Cue™)
1 godz.
Riz asiatique et sauté de légumes (TM6 Metric)
45 min
Satay de poulet avec sauce aux cacahuètes (Hestan Cue™)
2 godz. 30 min
Le Belle bette, bonne mine (Métrique)
10min
Légumes rôtis, farro et sauce pour salade au citron et féta (Ben) Métrique
55min
Pico De Gallo
15min
Burgers de bison au cheddar et oignons marinés
35min
Hotdogs Michigan
50min
Limette brésilienne
10min
Pâtes aux tomates et à la feta
50min
Pâté chinois
1h 30min
Gruau d'avoine épointée
35min