
Wersje kompatybilne
Poitrines de poulet gratinées nappées de salsa au chipotle (Ben) Métrique
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de manchego en cubes
- 30 g de piments chipotle, en conserve selon le goût
- 200 g de fromage à la crème en cubes
- 200 g de crème à cuisson légère
- 1 c. à thé de sel de mer selon le goût
- 1 c. à thé de poivre noir fraîchement moulu selon le goût
- 100 g d'oignons en quartiers
- 100 g d'eau
- 255 g de grains de maïs sucrés congelés
- 255 g de champignons portobello frais en quartiers
- 5 - 6 poitrines de poulet entières désossées et sans la peau coupées en cubes (5 cm)
- 8 tranches de jambon fumé coupées en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 528 kcal / 2209 kJ
- Białko
- 54 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1122 mg