Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupés en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.8 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 61.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2h 30 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2hod.
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30 min
Pannacotta au lemon curd
1h 45 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Entremets coco-passion-papaye
24h
Trianon
3h
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 min
Délice pomme-speculoos
12 Std.