Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote de pommes
- 600 g de pommes à cuire, type belchard, chanteclerc ou boskoop, coupées en quatre
- 1 c. à soupe de sucre roux
La pâte et la garniture
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
- 900 g de pommes, type elstar, golden ou braeburn
- 80 g de gelée de pomme ou autre fruit
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1556 kJ / 370 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Quiche poireau-saumon, pâte aux graines de lin
1h 35min
Tarte abricot-framboise
1 godz. 15 min
Tarte aux fraises
4小时
Tarte au poireau et saumon fumé
1h 10min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Tarte fine aux pommes
2h 25min
Quiche au poireau
55 min
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Quiche saumon-épinard-chèvre
1hod.
Tarte à la compote de pomme
3h
Tarte normande
1 godz. 25 min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1hod.