Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote de pommes
- 600 g de pommes à cuire, type belchard, chanteclerc ou boskoop, coupées en quatre
- 1 c. à soupe de sucre roux
La pâte et la garniture
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
- 900 g de pommes, type elstar, golden ou braeburn
- 80 g de gelée de pomme ou autre fruit
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1556 kJ / 370 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Quiche au poireau
55 Min
Quiche au poireau et au thon
50min
Tarte au poireau et saumon fumé
1sa 10 dk
Quiche moutarde, thon et tomates confites
50min
Tarte aux fraises
4h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Quiche au poireau et saumon fumé sans œuf
1 Std. 30 Min
Tartelettes amandine aux framboises
1 Std. 20 Min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte Tatin
1 godz.
Tarte à la compote de pomme
3 Std.