Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de beurre doux, 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 130 g de lait
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf entier
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2220.2 kJ / 538 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Napolitain
73h 40min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Biscuit roulé
1h 50min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Fraisier
12hod. 45min
Eclair au chocolat
1h 15min
Mille-feuille à partager
1h 45min
Meringue classique
3 Std. 25 Min
Tarte tropézienne
3u.