Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de beurre doux, 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 130 g de lait
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf entier
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2220.2 kJ / 538 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Fraisier
12h 45min
Macarons à la griotte
48 Std.
Tarte aux fraises
4h
Eclair au chocolat
1h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Chouquettes
1h
Brioche "super bonne"
3h
Tarte tropézienne
3h
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Meringue classique
3h 25 min
Biscuit roulé
1h 50 min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min