Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de lait
- 3 c. à soupe d'huile neutre
- 70 g de pépites de chocolat noir
- 3 - 4 poires, détaillées en lamelles
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1400.3 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50 min
Minicakes pêche-abricot
35 min
Gâteau aux pêches
55 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Cake framboise-chocolat blanc
50 min
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Gâteau Émilie
45 min
Gâteau fondant aux noix
40 min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte poire-chocolat
55 min