Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 70 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- confiture de fraises
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 665 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bugnes du carnaval
3h 35min
Gâteau marbré
2 godz.
Gâteau vapeur marbré
1 godz. 30 min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3ωρ. 15 λεπτ.
Roulé chocolat-noisette
1 godz.
Chouquettes
1 godz.
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min
Roulé au chocolat
1 godz. 30 min
Marbré express au chocolat
45min
Madeleines
30min
Biscuit roulé
1h 50min