Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de lait
- 2 gros œufs
- 90 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème express chocolat-vanille
20 dk
Riz au lait
1sa
Crème au chocolat
3 Std. 25 Min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème dessert aux deux saveurs
1h 15min
Œufs au lait aux Carambar
1 godz. 30 min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 dk
Crème au café
2sa 30 dk
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Crémeux de Carambar
2sa 30 dk