Cake aux pommes

Cake aux pommes

4.1 578 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

  • 1 citron jaune non traité zeste et jus
  • 225 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 140 g de farine de blé
  • ½ sachet de levure chimique
  • 50 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
  • 20 g de calvados
  • 3 pommes coupées en morceaux (450 g env.)

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 293.8 kcal / 1233 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...