Piccoli coni siciliani

Piccoli coni siciliani

3.5 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 pezzi

Składniki

Cialda
  • di zucchero
    25 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00 + q.b.
    320 g
  • di cacao amaro in polvere
    10 g
  • di caffè istantaneo
    5 g
  • di zucchero vanigliato
    1 bustina
  • uova
    2
  • di burro a pezzi
    30 g
    30 g di strutto
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di Marsala
    40 g
Ripieno
  • di ricotta di pecora scolata dal siero
    700 g
  • di zucchero
    120 g
  • di cannella in polvere
    ½ cucchiaino
  • di gocce di cioccolato
    80 g
Terminare la preparazione
  • di burro fuso
    50 g
  • albume
    1
  • di olio di semi di arachidi
    1000 g
  • pistacchi tritati
    50 g
    50 g di frutta mista candita a pezzetti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 623 kcal / 2606 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 41.8 g
Węglowodany 47.9 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...