Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cialda
- 25 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di caffè istantaneo
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 2 uova
-
30
g di burro a pezzi
lub 30 g di strutto - 20 g di aceto di vino bianco
- 40 g di Marsala
Ripieno
- 700 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 120 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 80 g di gocce di cioccolato
Terminare la preparazione
- 50 g di burro fuso
- 1 albume
- 1000 g di olio di semi di arachidi
-
50
g pistacchi tritati
lub 50 g di frutta mista candita a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Brioche col tuppo
3h 30min
Galette des rois con codette rosa
Nenhuma avaliação
Piconi
1 Std. 10 Min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Tetù
1 Std. 50 Min
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Sfinciuni
3h 30min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Rosticceria siciliana
2 Std.
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Panelle
1h 25 min