Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco
- 40 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di zucchero
- 4 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di burro a pezzi
- 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
Copertura
- 100 g di pinoli sgusciati
- 15 g di acqua
- 150 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 min
Crema al limone
10h 20min
Éclair all'arancia
7 Std.
Crema pasticcera
15 Min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Bignè menta e cioccolato
4h
Bignè all'amarena
3 Std.
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Besciamella veloce
15 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.