Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
TM5 TM6

Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello

3.3 (7 ocen)

Składniki

Pasta choux

  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova

Crema al limone

  • 120 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 40 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 80 g di zucchero
  • 4 uova
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 40 g di burro a pezzi
  • 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato

Copertura

  • 100 g di pinoli sgusciati
  • 15 g di acqua
  • 150 g di zucchero

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
875 kJ / 210 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy