![Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd2df78a-f896-4ce5-8610-41938f717f2d/Derivates/3fd327eb-aaec-4cd0-bed9-8a7e30c862bb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco
- 40 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di zucchero
- 4 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di burro a pezzi
- 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
Copertura
- 100 g di pinoli sgusciati
- 15 g di acqua
- 150 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15min
Panna montata
10min
Pan di Spagna
1h 50 min
Bignè cake
4h
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Babà napoletano
3ч.
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Crema al limone
10h 20min
Crema chantilly
35 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min
Bignè con crema pasticcera
3ч.