Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 2 uova medie
- 120 g di vino bianco
- 100 g di olio di oliva
Ripieno
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 400 g di ceci in scatola, sgocciolati
-
20
g di liquore all'arancia
lub 20 g di liquore all'anice - 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di miele
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio di arachidi
- 50 g di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli dolci di castagne
1h 10 min.
Chiacchiere
1h 35min
Taralli dolci speziati
55 min.
Crema al limone
10h 20min
Taralli al limoncello
45 min.
Bocconotto
2h
Crostata di carote e arance
1h 25min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30 min.
Girelle alla ricotta
1h 15 min.
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min