![Biscotti di Basilea Biscotti di Basilea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16B835D8-FAF8-4584-B64D-D5EA07ED9C3A/Derivates/60DBF705-5BD5-477D-8984-C7DF204479DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle
-
130
g di miele di acacia
lub 130 g di miele millefiori - 60 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 3 chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 50 g di Kirsch (liquore alle ciliegie)
- 165 g di farina tipo 00
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 50 g di frutta mista candita a pezzi piccoli
Glassa
- 150 g di zucchero a velo
- 35 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti scozzesi
1 godz. 5 min
Biscotti croccanti di riso
1 Std. 15 Min
Biscotti di mais
40p
Biscotti cegliesi
1 Std. 10 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 Std. 20 Min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Biscottini di vetro
45min
Biscotti veloci di frutta secca e cioccolato (senza zucchero)
35 Min
Biscotti ai semi
30min
Biscotti zaeti
55 min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Biscotti croccanti alle mandorle
1 Std. 15 Min