Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
sous-vide慢煮猪肋排
- 1400 克 水
- 30 克 柠檬汁
- 700 克 猪肋排 ,一切二,厚度3-4厘米
- 15 克 姜 ,切片
- 30 克 生抽
- 15 克 米醋
- 20 克 蚝油
烧烤酱
- 500 克 罐头番茄碎
- 250 克 水
- 70 克 洋葱 ,切块
- 100 克 红糖
- 200 克 白葡萄酒醋
- 1 汤匙 番茄泥(浓缩)
- 3 汤匙 黄金糖浆
- 1 汤匙 辣酱油
- 1 汤匙 酱油
- ½ 茶匙 烟熏红辣椒粉
- ½ 茶匙 辣椒粉
- ½ 茶匙 盐
- 1 茶匙 法国第戎芥末酱
- 2 瓣 蒜头
- ½ 茶匙 整颗豆蔻
- 4 粒 丁香
- 2 颗 八角
- 2 片 干月桂叶
红甜椒
- 500 克 红甜椒 ,洗净切条,1厘米
- ½ 茶匙 盐
- 40 克 特级初榨橄榄油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3722.1 kJ / 889 kcal
- Białko
- 53.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 63.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 2357.5 mg