Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 poivrons rouges en quartiers, sans le pédoncule ni les graines
- 2 oignons tranché en rondelles (¼ in.)
- 2 gousses d'ail
- d'huile d'olive pour arroser et frotter
- 910 g bavette de bœuf
- ¼ c. à thé de poivre noir moulu
- ½ c. à thé de sel
Sauce au poivre rouge
- 115 g d'huile d'olive
- ½ c. à thé de sel selon le goût
- ¼ c. à thé poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 461 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz Rouge Tex-Mex
1h
Macaronis crémeux au fromage
30 min
Poitrines de poulet gratinées dans la salsa de chipotle (Ben)
Brak ocen
Bol repas tex-mex
50min
Oeufs en coupelles à la vapeur
20 min
Aguachile de crevettes
15min
Crème glacée végétale (Nice Cream) au matcha
35min
Raviolis de kabocha dans un bouillon dashi (Matthew Kenney)
Brak ocen
Amaretto Sour (Métrique)
10 min
Poivrons farcis avec riz et sauce tomate
1h
Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)
1h 30 min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min