Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé

Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Sauce hollandaise à l'érable
  • 20 - 30 g de sucre d'érable en grains au goût (voir Conseil)
  • 1 c. à soupe d'eau
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 160 g de beurre non salé à température ambiante, coupé en cubes (1-2 cm)
  • 3 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel au goût
  • 1 pincée de poivre noir moulu au goût
Œufs pochés
  • 4 œufs de gros calibre (2 + 2)
  • 1700 g d'eau
  • 50 g de vinaigre
  • 2 muffins anglais
  • 80 - 100 g de saumon fumé à froid, tranché, pour le dressage (voir Conseil)
  • ciboulette fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532.3 kcal / 2226.9 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Sód 423.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...