![Croissant all'albicocca (di Luca Montersino) Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94BC3330-9CFD-4240-A33B-4F5D476C8097/Derivates/201D00B4-EF7B-4E36-AD82-0FC15395A2C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
- 5 g di latte in polvere
- 50 g di cubetti di ghiaccio
- 35 g di latte intero
- 20 g di panna fresca liquida
- 2 g di malto in polvere di orzo oppure liquido
- 25 g di zucchero semolato
- 7 g di lievito di birra fresco
- 3 g di sale
- 125 g di burro freddo
Finitura
- 100 g di confettura di albicocche
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
5h
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15 min
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2h 15 min
Ragnetti e serpentelli
1 Std. 40 Min
Baguette
4 Std.
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Croissant al cioccolato
3h 35 min
Croissant
7 Std. 30 Min
Baguette tradizionale
15h 35 min
Canestrelli
1h 50 min
Croissant francese
5h 20min
Pane pugliese
29 Std. 20 Min