Wersje kompatybilne
Plumcake variegato al cioccolato e cremoso alle albicocche di Luca Montersino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plumcake
- 320 g di burro, morbido e a pezzi
- 530 g di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 40 g di Rum
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale (2 g)
- 380 g di uova
- 530 g di farina di riso
- 25 g di lievito in polvere per dolci
- 70 g di latte intero
- 50 g di cacao amaro in polvere
Cremoso alle albicocche
- 150 g di latte intero
- 1 ½ g di agar agar (vedere consigli)
- 75 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di amido di riso
- 50 g di uova intere
- 15 g di miele di acacia
- 25 g di burro
- 350 g di albicocche in purea
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 847 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini plumcake allo yogurt
40min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Torta di ciliegie
1h 30min
Torta marmorizzata
2h
Semplice plumcake al cioccolato
1h 10min
Torta degli auguri
1j 35 menit
Plumcake alle mandorle
1 godz. 5 min
Plumcake al limone
1 godz. 5 min
Plumcake soffice
50min
Crostata al cioccolato
1h 50min
Torta paradiso
1h 10min