![Panettone gastronomico Panettone gastronomico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/203AE0F6-BC1E-437F-8C16-A0FB1AE74D06/Derivates/8DB8D1FC-2E65-42DB-B67F-20430467021A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cubetto di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 30 g di zucchero
- 500 g di farina di forza (o manitoba) + q.b.
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 20 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci
1h 50min
Panettone gastronomico natalizio
7h
Pasta Choux
2 Std.
Pasta all'uovo
1h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Focaccia tramezzino
2 godz. 5 min
Colomba classica
6h 45min
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Pandoro
12 godz.
Maritozzo romano
11 Std.
Crescia al formaggio
3h 10min
Bignè al formaggio
1sa 5 dk