Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cubetto di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 30 g di zucchero
- 500 g di farina di forza (o manitoba) + q.b.
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 20 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torrone napoletano
4 Std.
Colomba classica
6 Std. 45 Min
Grissini con esubero di lievito madre
5h 5 min
Pasta Choux
2 Std.
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Pasta all'uovo
1sa
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Focaccia tramezzino
2 Std. 5 Min
Danubio dolce
3 godz. 25 min
Friselle
4 Std.
Lievito madre
72h 15min
Panettone gastronomico natalizio
7sa