
Urządzenia i Akcesoria
Mus z owoców jagodowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)5
-
wody plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny50 g
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji300 g
-
cukru200 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347.7 kcal /
1454.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
171.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Deser piña colada
3 godz.
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Zabajone
15 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Sos owocowy coulis
10 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Sos jabłkowy
20 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6)
15 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min