Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 75 g cukru
- 5 jajek
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2277.3 kJ / 544.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35min
Karmelowe fondant
15min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Gorąca biała czekolada
15min
Gorąca czekolada
10min
Suflety orzechowe
1h 30min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Deser z solonym karmelem
1h
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Mus czekoladowy
3h 20min