Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Bałagan w Eton
- 500 g owoców, świeżych, sezonowych, np. malin, truskawek (pokrojonych w ćwiartki), borówek
- 3 łyżki cukru
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- lody waniliowe (ok. 500 g)
- owoce, świeże, sezonowe, np. maliny, truskawki (pokrojone w ćwiartki), borówki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1984 kJ / 473 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Bombardino
15 min
Jogurt Balans
2 Std. 10 Min
Owoce w papilotach
20min
Ananasowe paczuszki
1h
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2h 30min
Suflet lodowy z malinami
2hod. 40min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 Std. 30 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Adżika
40 menit
"Dżem" bekonowy
1h 20min