Entremets aux pommes à la vanille

Entremets aux pommes à la vanille

4.2 88 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 parts

Składniki

  • 300 g de jus de pomme
  • 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
  • 350 g de pommes (3 env.), coupées en quartiers
  • 220 g de biscuits au beurre type sablés bretons
  • 160 g de sucre en poudre
  • 90 g de beurre mou
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 300 g de fromage blanc 20 % m.g.
  • 250 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 138 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1954.3 kJ / 466.9 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 49.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...