Happy Veggie Empanadas

Happy Veggie Empanadas

4.2 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 piece

Składniki

Empanadas filling
  • olive oil
    30 g
  • onion cut in halves
    250 g
  • garlic clove
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • cherry tomatoes halved
    100 g
  • red pepper cut in pieces
    100 g
  • green olives, pitted halved
    50 g
  • carrot cut in pieces
    100 g
  • ground black pepper
    1 - 2 pinch
Empanadas dough
  • plain flour
    400 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • unsalted butter in pieces
    120 g
  • medium egg
    1
  • water plus extra for wetting
    110 g
  • white vinegar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • egg yolk for brushing

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 165 kcal / 689 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...