![Happy Veggie Empanadas Happy Veggie Empanadas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc187380-1f15-4ebd-b183-da15bde1b285/Derivates/d0e070b8-5655-41d0-ae00-6e8c5f4028a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanadas filling
- 30 g olive oil
- 250 g onion, cut in halves
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g cherry tomatoes, halved
- 100 g red pepper, cut in pieces
- 50 g green olives, pitted, halved
- 100 g carrot, cut in pieces
- 1 - 2 pinch ground black pepper
Empanadas dough
- 400 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 120 g unsalted butter, in pieces
- 1 medium egg
- 110 g water, plus extra for wetting
- 1 tsp white vinegar (opcjonalnie)
- egg yolk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 164 mg
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Curried Squash Galette
1h 20min
Curried Cake with Coriander Chutney
1 Std. 10 Min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1 Std. 45 Min
Pizza Dough
1 Std.
Pitta Bread
2h
Mushroom pie
1 Std. 30 Min
Four Cheese Sharing Flatbread
40 Min
Rainbow Veggie Pizza
1h 40min
Veggie Rolls
45 Min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 Std. 45 Min